Innerlijke groei · 19. July 2021
Kaartleggingen: onzin of zinvol?
Kaartleggingen: wat is daarbij je eerste gedachte? Ik moest meteen denken aan de geheimzinnige tarotleggingen, van die vrouwen in gewaden met een glazen bol die je oplichtten op de kermis. Dat is het beeld wat ons vaak wordt voorgeschoteld in films en programma’s op televisie. Maar in mijn opleiding tot Holistisch Therapeut ontdekte ik dat niks minder waar was. In deze blog neem ik je mee in een legging en laat je zien wat het voor inzichten kan verschaffen.
Hoogsensitiviteit · 19. April 2021
HSP & Vakanties
Op vakantie gaan als hoogsensitief persoon kan een behoorlijke uitdaging zijn! In deze blog deel ik mijn eigen ervaringen, en geef ik 10 tips voor een fijne vakantie als hsp'er.
Hoogsensitiviteit · 29. March 2021
HSP & Werk
Als HSP'er (hoogsensitief persoon) is het soms zoeken naar de balans tussen werk en privé. Als je op je werk zodanig overprikkeld raakt dat je in je vrije tijd alleen maar moet bijkomen, om vervolgens weer aan het werk te gaan, houd je geen tijd over om te leven. Dan ben je continu aan het overleven. Dit was voor mij lange tijd het geval. Een stukje over de balans vinden die bij jou past.
Moestuin · 16. September 2020
De zomer is langzaam afscheid van ons aan het nemen en de herfst begint zich te introduceren. Een nieuwe blog over leven en dood, dankbaarheid, delen en met twee heerlijke recepten!
Gezondheid · 10. July 2020
In deze moderne tijd zijn we helemaal gewend aan medicijnen van de apotheek. Maar wist je dat de natuur ons eigenlijk alles geeft wat we nodig hebben? Zo heeft calendula helende eigenschappen bij wonden en huidproblemen. En daar kun je zelf een mooie zalf voor maken! In deze blog lees je hoe.
Innerlijke groei · 08. June 2020
Er zijn vele manieren om te leren van je omgeving. Je kunt leren van je buren, vrienden of familie. Van vreemden in de supermarkt, van ervaringen in het verkeer, of van je eigen overdenkingen, in je eentje bij het water. Maar ook de natuur om je heen kan een prachtige spiegel bieden en een goede leerschool voor je zijn. In deze blog deel ik met je hoe moeder natuur mij dag in dag uit inspireert.
Moestuin · 01. June 2020
Alles over de bloemetjes en de bijtjes en de preitjes en de eitjes... Over bietjes en boontjes en besjes en bijen, en vooral ook over haasjes en gaasjes en slimme tuinbaasjes.
Moestuin · 28. April 2020
Deze week konden we de eerste groentjes uit de kas eten. Heerlijke verse spinazie en rucola voor in onze lunchgerechten. Ook op de tuin zijn we druk bezig, want ja, alles begint te groeien! Niet alleen de groentes, maar ook het onkruid schiet de grond uit.
Moestuin · 10. April 2020
In de eerste lenteweken wordt alles in de tuin klaargemaakt om de planten en bloemen volop te laten bloeien.
Gezondheid · 27. March 2020
In deze vreemde tijd waarin de wereld een gezondheidscrisis ondergaat, is het des te belangrijk om je immuunsysteem goed te onderhouden. We krijgen vooral veel angstige verhalen te horen, maar weinig tips om zelf gezond en sterk te blijven. Weet jij wat je weerstand sterkt? Lees snel mijn blog!

Show more