· 

Lentekriebels

Het seizoen is stilaan weer van start gegaan. De winterse herfststormen zijn nog maar net over, of de vogeltjes fluiten en de eerste zonnige dag van 2020 heeft zich aangediend. Kortom: naar buiten! 

 

De moestuin staat te popelen om te starten met het nieuwe groentejaar. De grond moet omgespit, compost en mest erop, alles lekker los geschoffeld en dan de eerste stekjes erin. Dat is het plan althans. Om te beginnen ben ik afgelopen weekend bezig geweest met het planten van de eerste zaadjes. Venkel, prei, kropsla en ook wat kruiden als bieslook en salie mogen in februari en maart al gezaaid worden. In januari hebben we een mooie houten kas van de Welkoop in elkaar gezet, zodat we alle ruimte hebben om buiten stekjes op te kweken. 

 

Zondagavond hebben we de laatste winterwortels uit de tuin getrokken. Het stuk aarde is weer omgespit en verzorgd, zodat we straks een nieuwe groente kunnen verbouwen. We maken hierbij gebruik van wisselteelt: er moet een groente uit een andere familie komen te staan, anders raakt de grond uitgeput. 

 

De wortels zijn gewassen en hebben een modderig badje opgeleverd, heel anders dan uit de supermarkt natuurlijk. Maar de smaak is niet vergelijkbaar! Heerlijk zoet zijn onze biologische worteltjes. Elbrig heeft er een heerlijke wortel-sinaasappelsoep van gemaakt. 

Write a comment

Comments: 0